Hormoonbalans programma – week 1

De opbouw van het programma is globaal verdeeld in de volgende fases: bewustwording, acties uitvoeren, evalueren en volhouden. In de komende 12 weken ga jij deze fases doorlopen op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en mindset. De eerste weken ligt de focus vooral op voeding, omdat dit in mijn visie 1 van de belangrijkste basisonderdelen is voor fysieke en mentale gezondheid. We beginnen de eerste week met het stellen van doelen voor het gehele programma, maar ook met het bijhouden van een eetdagboek. Verder leg ik je deze week uit hoe het hormonale stelsel werkt.

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/416964898" width="640" height="360" frameborder="0" allow="autoplay; fullscreen" allowfullscreen></iframe>

Voorbereiding en doelen stellen

Download hieronder het document om uit te printen en in te vullen. Of schrijf de antwoorden op in jouw schrift. Bekijk de video voor uitleg en ga aan de slag!

https://vimeo.com/416964898/dcdcd88d79

Eetdagboek bijhouden

Bewustwording is de eerste stap naar gedragsverandering. Wat ben jij nu eigenlijk precies aan het doen, als het gaat om jouw voedingspatroon. Download hieronder het eetdagboek, print het uit en ga dit de komende week invullen. Bekijk de video voor extra uitleg. Je mag het natuurlijk ook in jouw eigen schrift gaan bijhouden.

https://vimeo.com/416967804/627820fd74

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/416967804" width="640" height="360" frameborder="0" allow="autoplay; fullscreen" allowfullscreen></iframe>
<iframe src="https://player.vimeo.com/video/419244967" width="640" height="360" frameborder="0" allow="autoplay; fullscreen" allowfullscreen></iframe>

Masterclass: Het hormonale systeem

Deze week leg ik je de basis uit over het hormonale systeem en neem ik de belangrijkste hormonen en gerelateerde klachten met je door. De komende weken duiken we verder in de oorzaak van de klachten en de mogelijkheden om deze klachten te verminderen. Klik op de video voor de masterclass, de hoofdzaken lees je nog eens terug in het document hieronder.

https://vimeo.com/419244967/af34b93673

Vul de hormonale klachten analyse in.

In de masterclass heb je in vogelvlucht al iets gehoord over de belangrijkste hormonen en mogelijke problemen hierbij. Om inzicht te krijgen in jouw hormonale balans heb ik een hormonale klachten analyse ontwikkeld. Deze klachten analyse is gratis te downloaden op mijn website, maar komt ook bij de voorbereiding van het programma goed van pas. Lees de uitleg goed door en vink de klachten aan waar jij jezelf in herkent. De komende weken leer je hier nog veel meer over en kun jij stap voor stap aan de slag met jouw specifieke disbalans.

Vragen of opmerkingen?

Stel jouw vragen in de besloten Facebook groep: https://www.facebook.com/groups/303513500637688/. Doordeweeks probeer ik de vragen binnen 1 dag te beantwoorden. Als er wat uitgebreider uitleg nodig is, geef ik dat aan en volgt de uitleg tijdens de live coachsessies.