Hormoonbalans Programma

In 8 weken je hormonen in balans, meer energie en minder klachten

 

Start nu met hét programma om als vrouw te werken aan het verminderen van allerlei vage klachten. Zodat jij lekker in je vel kunt genieten van een gezond lijf en een gelukkig leven.

Al 200+ vrouwen gingen je voor

Uitgebreid getest, bewezen en continue vernieuwde inhoud op basis van feedback.

Expert in voeding en hormonen

HBO opgeleid diëtist, hormoontherapeut én ervaringsdeskundige.

Creëer een balans die bij jou past

Geen streng dieet, maar stap voor stap een gezondere leefstijl die past bij jou én je gezin.

Ben jij de beste versie van jezelf?

Je staat als vrouw midden in het leven en houdt een hoop ballen hoog. Het is best druk op je werk of misschien heb je wel een eigen bedrijf. Je hebt een leuk sociaal leven en lijkt het goed voor elkaar te hebben.

Toch zit je niet helemaal lekker in je vel en ben je vaak moe. Jouw leven staat in het teken van je gezin en je werk. Je vind het moeilijk om jezelf op de eerste plek te zetten en dat begin je te merken…

Je gewicht gaat steeds verder omhoog, je hebt allerlei vage klachten en je bent soms niet echt de leukste thuis. Je geniet niet optimaal van jouw lijf en jouw leven.

Het is tijd voor verandering.

Herken jij deze klachten?

Z
Langzaam gaat je gewicht omhoog, terwijl je best gezond probeert te leven. Je baalt van je toenemende gewicht en je voelt je vaak onzeker over jezelf en je lijf.
Z
Je hebt hevige of pijnlijke menstruaties of je cyclus is juist heel onregelmatig. Net voor je menstruatie ben je thuis een heks of juist tijdens je menstruatie voel je jezelf ellendig.
Z
Je ervaart (regelmatig) klachten als hoofdpijn, darmklachten (opgeblazen buik, buikpijn, obstipatie of juist diarree), een onrustige huid, ontstekingen of spierklachten.
Z
Je zit niet lekker in je vel en voelt je vaak moe of futloos. Je hebt regelmatig last van stemmingswisselingen of een kort lontje.
Z
Je bent steeds op zoek naar balans en hebt al verschillende diëten geprobeerd. Je wilt wel gezonder gaan leven, maar je weet eigenlijk niet waar je moet beginnen.

Wat is het probleem?

Bij hormonen denken veel vrouwen meteen aan de overgang of een zwangerschap. Maar wist jij dat hormonen van invloed zijn op jouw slaap, je vetverbranding, je lichaamstemperatuur, je spijsvertering, je bloedsuiker, je geluksgevoel en nog veel meer processen in je lichaam? Veel hormonen werken met elkaar samen of juist elkaar tegen. Zijn je hormonen in balans, dan slaap je goed, heb je geen eetbuien, bruis je van energie, heb je een stralende huid en een gezond gewicht wat past bij jouw lengte en leeftijd.

Helaas is dit bij veel vrouwen echter niet (meer) het geval. We volgen elk jaar weer nieuwe diëten, krijgen allerlei hormoon verstorende stoffen binnen, eisen heel veel van onszelf en gunnen ons lichaam vaak niet de juiste hoeveelheid voeding, beweging en ontspanning. Ook verandert je hormoonhuishouding naarmate je ouder wordt, dus het gevoel van balans lijkt daardoor steeds verder weg. Geloof me, jij bent niet de enige! Bij veel vrouwen zijn de hormonen uit balans, wat allerlei klachten kan veroorzaken.

Maar nog belangrijker: wat is dan de oplossing?

Om je hormoonbalans op een positieve manier te beïnvloeden zijn een aantal dingen nodig. De juiste voeding (dus géén streng dieet!), voldoende rust en ontspanning, regelmatig bewegen, goed voor jezelf zorgen en houden van jezelf zoals je bent. Dat is waar we aan gaan werken tijdens het online hormoonbalans programma.

Hoe fijn zou het zijn als…

Z

Je geen last meer hebt van hoofdpijn, darmklachten of andere ongemakken en je menstruatie iets is wat er gewoon bij hoort, in plaats van iets waar je steeds enorm tegenop ziet.

Z

Je een gevoel van balans kunt ervaren of weet hoe je steeds de balans kunt creëren voor jezelf. Dat je lekker in je vel zit, trots bent op je lijf en vol zelfvertrouwen kunt genieten van alles wat het leven jou te bieden heeft.

Z

Je goed slaapt, energiek bent gedurende de hele dag en gewoon zin hebt om leuke dingen te doen, niet alleen met anderen maar ook gewoon voor jezelf.

Z

Je tevreden bent met je gewicht en rust kunt vinden in een eetpatroon wat bij jouw en je lijf past. Niet met minder eten, maar anders eten. Geen jojo-effect meer en een ontspannen kijk op voeding en genieten.

Het Hormoonbalans Programma

Door te leren hoe jouw lijf en hormonen werken én hoe jij dat positief kunt beïnvloeden, kun je gaan werken aan jouw balans, zodat je optimaal kunt genieten van je lijf en leven. Tijdens het programma staat vooral voeding, maar ook gezondheid en geluk centraal. Want balans gaat volgens mij niet om een streng dieet en een perfect lichaam, maar om lekker in je vel zitten met een leefstijl die bij jou past. Verandering van gedrag en gewoontes lukt echter meestal niet van de ene op de andere dag. Daarom duurt dit programma 8 weken en ga je stap voor stap jouw voeding en leefstijl verbeteren.

Wekelijks krijg je nieuwe informatie in de vorm van video’s en opdrachten. Ik neem je mee door de stappen van bewustwording, haalbare doelen stellen, kennis opdoen, acties uitvoeren en het creëren van balans voor de lange termijn. We gaan niet voor een resultaat voor even, maar voor een blijvend resultaat, je hele leven.

Hormonen

Tijdens de wekelijkse masterclasses leer je hoe jouw hormonen werken, waar bepaalde klachten vandaan komen en wat de relatie is met jouw gewicht. Onderwerpen die terug komen zijn onder andere: menstruatiecyclus, slaap, stress, hormoon verstorende stoffen en afvallen.

Voeding

Helaas is er geen standaard dieet wat voor iedereen werkt. Wel gelden er een aantal basisregels voor een goede darm- en lever gezondheid. Daar ligt namelijk de basis voor jouw hormoonbalans. Stap voor stap ga je aan de slag met het verbeteren van jouw voedingspatroon. Ook kijken we naar supplementen als aanvulling.

Leefstijl

Niet alleen voeding, maar ook stress, ontspanning, beweging, slaap en andere factoren kunnen grote invloed hebben op jouw lijf en hormonen. Door middel van de videolessen en opdrachten maak je de balans op voor deze onderwerpen en creëer je een leefstijl die bij jou past. Dus ook bij jouw gezin, werksituatie of andere persoonlijke factoren.

Zelfliefde

Een fijne balans kun je alleen creëren in combinatie met een positieve mindset. Niet alleen goed voor jezelf zorgen, maar ook werken aan jouw gedachtenpatronen, lief voor jezelf zijn, tijd voor jezelf maken en voor jezelf durven kiezen. Zelfvertrouwen, zelfliefde en zelfzorg zijn daarom belangrijke onderdelen in mijn programma.

Bonus 1

Het complete hormoonbalans werkboek. In dit ebook van 125 pagina’s vind je een samenvatting van alle modules, de opdrachten en recepten.

Bonus 2

Masterclass “De kracht van jouw gedachten” over positieve mindset, door psychotherapeut Marian van der Werf.

Bonus 3

4 home work-out video’s, door personal trainer Melissa van Schetsen.

Over mij

Ik ben Martine, 34 jaar, diëtist en hormoontherapeut. Samen met mijn gezin woon ik tijdelijk in Alexandria, Virginia in USA. Er gaat geen week voorbij zonder friet en ja, dat past prima in mijn balans.

Alhoewel ik nu een fijne balans heb gevonden, is dat wel eens totaal anders geweest. In 2016 had ik een burn-out, kwam ik kilo’s aan en bleef ik daarna last houden van stemmingswisselingen, afvallen lukte niet, ik had weinig energie en zat niet lekker in mijn vel.

Ook na mijn eerste zwangerschap in 2019 had ik veel last van mijn hormonen. Van symptomen van een snelle schildklier ging ik naar symptomen van een trage schildklier, met gewrichtsklachten, vermoeidheid, vocht vasthouden en eetbuien als gevolg.

Ik ben me na jaren van klachten gaan verdiepen in hormonen, de menstruatiecyclus en ik heb diverse opleidingen gevolgd over de enorme invloed van voeding en leefstijl op je hormoonbalans. Toen ik al die kennis ging toepassen voelde ik me fitter, had ik meer zelfvertrouwen én veel minder klachten. Dat gun ik jou ook!

Veel vrouwen lopen lange tijd met klachten, omdat ze geen duidelijk advies of goed inzicht krijgen in de oorzaken hiervan. Met het Hormoonbalans Programma ga ik je de kennis, inzichten én praktische tips geven waar ik zelf ook lange tijd naar op zoek was. Je bent van harte welkom!

Ik neem je stap voor stap mee in alles wat ik heb geleerd en heb ervaren in de afgelopen jaren, zodat:

✓ Je begrijpt welke hormonen gerelateerd zijn aan je gewicht en waardoor afvallen wel of niet lukt

✓ Je weet welke voeding een positieve (of negatieve) invloed heeft op jouw hormoonbalans

✓ Je leert om zelf balans te creëren in alle rollen die jij hebt als vrouw, partner, in je werk, als dochter, zus, vriendin of wat dan ook

✓ Je ervaart wat “anders denken” voor invloed heeft op jouw hele leefstijl en gevoel van geluk en balans

✓ Je begrijpt hoe je menstruatiecyclus werkt en waar bepaalde klachten vandaan kunnen komen

✓ Je weet welke stappen je zelf kunt zetten om in balans te komen en te blijven

✓ Je alle tools in handen hebt om bewust te kiezen voor een gezonder én gelukkiger leven

Hoe werkt het?

Start: direct na aanmelding

Het programma duurt 8 weken en start direct na aankoop. Je krijgt wekelijks een mail met daarin een nieuwe module met videolessen, tips en opdrachten om mee aan de slag te gaan. Verder ontvang je extra tips, inspiratie en begeleiding in een besloten omgeving.

l

Inhoud

  • 8 modules over onder andere de menstruatiecyclus, hormonale klachten, voeding, positieve mindset enz.
  • Wekelijks nieuwe opdrachten en tips
  • Hormoonproof recepten
  • Onbeperkt toegang tot alle inhoud (garantie minimaal 1 jaar)

Investering: van €297 voor €197

Het programma bevat alle stappen om beter voor jezelf te gaan zorgen en klachten te verminderen. Je betaalt een vaste prijs voor onbeperkt toegang. Met deze prijs maak ik het voor zoveel mogelijk vrouwen toegankelijk om te werken aan een gezonder, energieker en slanker leven.

Niet goed, geld terug garantie

Gestart met het programma en niet tevreden? Als je na het volgen van de eerste 2 modules en het invullen van de opdrachten vindt dat het programma niet bij je past, krijg je geld terug minus administratiekosten van €25. Geen probleem. Deze garantie geldt tot 14 dagen na aankoop en ik verwacht dat je kunt laten zien dat je wel echt een poging hebt gedaan tot het maken van de eerste opdrachten.

Al meer dan 200 vrouwen gingen je voor!

Lees hier enkele ervaringen:

Ik dacht dat het erbij hoorde na mijn tweede zwangerschap. Heftige ovulatiepijn, hevige en lange menstruaties en heel erg veel buikpijn. Heb er best lang mee rondgelopen. Sinds ik let op voeding en supplementen slik, heb ik deze klachten niet meer. Het is werkelijk waar een feestje. Zo vind ik het niet erg om ongesteld te zijn.

De week voorafgaand aan mijn menstruatie heb ik 1 of 2 dagen dat ik me wat minder voel. En in mijn menstruatieweek moet ik de eerste 2 dagen veel rust pakken. Niet teveel in mijn agenda zetten en dan voel ik me zoveel beter. Mijn menstruaties zijn lichter, korter en pijnloos. Mijn ovulatie voel ik niet meer als buikpijn. Het hormoonbalans programma heeft mij dus echt enorm geholpen!

Angela, 30 jaar

Het hormoonbalans programma van Martine is een echte aanrader. Op een rustige manier biedt ze het programma aan, zodat je alle tijd hebt om eraan te wennen en je erin te verdiepen.

Je wordt je steeds meer bewuster van je eetgedrag en leefwijze . Al snel voel je je fitter en de menu’s /recepten zijn echt goed te doen.

Ik ben ruim 5 kilo afgevallen en heb nu weer een strakke buik. Ook heb ik minder tot geen last meer van vermoeidheid overdag. Deze manier van leven hoop ik nog lang vol te houden omdat het gezond en prettig is.

Herma, 50 jaar

Wat ben ik blij dat ik de stap genomen ben om mee te doen met het hormoonbalans programma. Het voelt voor mij echt aan als een verandering. De inhoud van de opdrachten zijn erg fijn! De masterclass zijn goed te volgen, erg fijn dat de inhoud uitgetypt is om nog eens terug gelezen. De opdrachten zijn duidelijk uitgewerkt. Ik kan aan mezelf merken dat ik steeds lekkerder in m’n vel ga zitten. Lichamelijk merk ik ook al veel. Veel minder een opgezette buik. Het is ook fijn dat ik wat gewicht kwijtraak, maar daar ligt voor mij de focus niet op.
Danique, 26 jaar

Het hormoonbalans programma is een uitgebreid programma dat me veel heeft geleerd hoe ik mijn voedingspatroon kan aanpassen om mijn hormonen in balans te krijgen. Ik merkte meteen dat ik minder futloos was en als ik dan een terugval qua eten had merkte ik meteen dat mijn energie veel minder was. Het programma is voor iedereen toe te passen, welke hormonale klachten je ook hebt. Er zitten veel extra’s bij het programma die het zeker waard zijn. Martine is altijd bereid je vragen te beantwoorden. Ik heb er veel van geleerd, dank je wel Martine!
Eva, 32 jaar

Ik ben erg blij dat ik heb deelgenomen aan het programma van Martine. Ik was voor deelname vaak moe en futloos en ik wou graag mijn laatste zwangerschapskilo’s kwijt. Door steeds te focussen op kleine stapjes is het mij gelukt om mijn eetpatroon en leefpatroon aan te passen. Ik ben nog niet op het punt waar ik wil zijn, maar merk wel dat ik een stuk meer energie heb gekregen en ik ben 4,5 kg kwijt geraakt in de afgelopen maanden. Ook heb ik meer inzicht gekregen in mijn cyclus waardoor ik minder streng voor mezelf probeer te zijn op bepaalde momenten.
Fleur, 28 jaar

De eerste week begon ik wat terughoudend met het programma, ik verwachtte niet dat het veel effect zou hebben, maar ik volgde wel alles op. Tot mijn verbazing sloeg alles wat ik deed goed aan: de opdrachten, de porties, geen verplichte tussendoortjes (hoera!), veel verklaringen rondom klachten. Ik vond alles goed vol te houden, mede doordat ik zo snel al effect voelde. Zo had ik tussen 4-5 uur geen ontzettende trek meer (suikerspiegel!) en was mijn opgeblazen buik verdwenen. Al halverwege het programma had ik mijn doel bereikt: geen buikpijn meer én 5 kilo kwijt. Inmiddels zijn de 12 weken voorbij en ben ik 8,5 kilo afgevallen. Ik durf te zeggen dat dat zonder moeite is gegaan, ik voel me ontzettend goed en gezonder dan voorheen. De grootste verandering is dat ik nu weet hoe ik voor mezelf moet zorgen: wat heb ik nodig en wanneer? Ik maak vanalles zelf, terwijl ik daar normaal een hekel aan had. Dankzij jouw recepten lukt het me om iets lekkers en gezonds te maken en het ook nog eens allemaal op te eten. 😉 Ook als ik ga werken of als ik een dagje wegga, zorg ik ervoor dat ik hormoonproof eten bij me heb. Kortom: ik hoop zo door te gaan!
Carolien, 29 jaar

De hormoonbalanscursus die ik bij Martine heb gevolgd was in 1 woord super! Elke week krijg je een mail met daarin een nieuw onderwerp, een nieuwe opdracht. Tevens zit er een masterclass bij die je kunt luisteren. Deze is tevens uitgewerkt. Echt super voor elkaar. Ook de masterclass van de psychotherapeut Marian en de trainingen van Melissa waren een hele mooie aanvulling. De eerste stappen heb ik met dit programma gezet. Ik merk inmiddels dat ik minder last heb van acne, minder last van stemmingswisselingen. Verder heb ik geleerd dat stress veel invloed heeft op mijn hormonen. Dit gedeelte moet ik nog aan werken. Hier is voor mij nog veel winst te behalen. De cursus heeft mijn ogen geopend. Ik kan de cursus zeker aanbevelen. Je krijgt echt waar voor je geld. Goede begeleiding. Als je vragen hebt kun je die stellen en ze worden tijdens de live-sessies nog uitgebreid behandeld. Echt fantastisch!
Riena, 44 jaar

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je antwoord op veel gestelde vragen of opmerkingen. Staat jouw vraag er niet bij? Mail me dan op info@martineridderhof.nl

Krijg ik weekmenu's?

Je krijgt niet elke week van het programma een voorgeschreven menu, omdat ik geloof in de kracht van stap voor stap jouw eigen voedingspatroon aanpassen. Op die manier creëer je een balans die bij jou past en niet voelt als ‘volhouden’. Wel krijg je allerlei recepten per eetmoment ter inspiratie en leer ik je hoe jij je eigen weekmenu’s kunt maken. Vervolgens krijg je van mij een weekmenu ter inspiratie. Zo is dit programma prima toe te passen in combinatie met jouw werk, je partner of jouw gezin.

Voor wie is het programma geschikt?
Het hormoonbalans programma is specifiek gericht op vrouwen die hun hormonale klachten willen verminderen en eventueel wat kilo’s willen afvallen. Maar eigenlijk is dit programma voor alle vrouwen van jong tot oud van toepassing, omdat je vanaf de basis leert hoe jouw lijf en hormonen werken en hoe je in balans kunt blijven. Dus ook wanneer je zwanger wilt worden of al in de overgang zit of bent geweest, kan het jou veel brengen.
Voor wie is het programma NIET?
Als jij al lekker in je vel zit, geen klachten hebt en een gewicht waar je helemaal tevreden over bent, is dit programma niet voor jou. Maar ook als jij niet bereid bent om zelf aan de slag te gaan, geen nieuwe dingen wilt uitproberen of op zoek bent naar een snelle oplossing om veel af te vallen, is dit niet voor jou geschikt.
Krijg ik persoonlijke begeleiding?

De wekelijkse lessen zijn voor elke vrouw zelfstandig prima toe te passen. Ik hoor van veel klanten terug dat het heel makkelijk is om te volgen, juist omdat ik kleine stappen adviseer. In de online community mag je al jouw vragen stellen en zijn er om de week live coachsessies. Ik help je dus zeker om er een persoonlijk programma van te maken!

Ik heb al zoveel geprobeerd, waarom zou dit wel werken?

Ik heb als diëtist al meer dan 1000 mensen mogen begeleiden naar een gezondere leefstijl. Ook ben ik zelf lange tijd hormonaal uit balans geweest. Op basis van al mijn kennis en ervaring maakte ik deze methode en weet ik dat het werkt. Het is aan jou om er echt voor te gaan en alle lessen en opdrachten actief mee te doen. Dit is niet het zoveelste dieet om snel gewicht te verliezen. We gaan deze 10 weken stap voor stap werken aan de juiste voeding, meer beweging, regelmatig ontspanning en een positieve mindset. Ik hoor van alle deelnemers terug dat het heel makkelijk is om te volgen, omdat het in kleine stappen gaat.

Ik ga het eerst nog even zelf proberen
“Ik weet het allemaal wel” of “ik ga het eerst nog wel even zelf proberen”, zijn hele logische gedachtes. Maar als je het allemaal al weet, waarom doe je het dan nog niet? En als je het al eerder zelf hebt geprobeerd, waarom leef je dan nu nog niet je meest gezonde en gelukkige leven? De belangrijkste stap om resultaat te behalen is het toepassen van dat wat je al weet. En daar ga ik je tijdens deze 10 weken bij helpen.
Ik vind het best prijzig

Het is maar net wat het je waard is. Er is geen magische pil of toverstokje wat jou in 1 keer in balans helpt. Je zal er zelf mee aan de slag moeten en ik help jou daarbij. De prijs is zeer laag als je het vergelijkt met persoonlijke consulten bij een diëtist of coach. Dan betaal je al snel €70 of meer per uur. Als ik alles uit dit programma 1 op 1 zou aanbieden, ben je met die prijzen wel €1000 of meer kwijt. Nu krijg je voor een veel lager bedrag toegang tot alle videolessen en opdrachten én een resultaat dat misschien wel invloed heeft op de rest van jouw leven. Wat is een gezonder en gelukkiger leven met minder klachten jou waard?

Wordt het programma vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, helaas. Alleen 1 op 1 coaching word voor een klein deel vergoed en ook hieraan zitten allerlei voorwaarden, dus geef ik geen garantie.