Meer energie, een beter humeur en minder hormonale klachten

 

In het Hormoonbalans Programma leer je in 8 weken van A tot Z álle stappen om je hormonen in balans te brengen, voor een gezonder, slanker en gelukkiger leven. Weg met vermoeidheid, hoofdpijn, hevige menstruaties, stemmingswisselingen of andere vervelende klachten!

Van begrijpen hoe je lijf en hormonen werken tot het in balans brengen van je bloedsuiker, stap voor stap gezonder eten, beter slapen, leren luisteren naar je lijf, ontdekken hoe jij meer kunt ontspannen en nog veel meer.

Al meer dan 300 vrouwen gingen je voor…

Ben jij de beste versie van jezelf?

Je staat als moeder midden in het leven en houdt een hoop ballen hoog. Het is best druk op je werk of misschien heb je wel een eigen bedrijf. Je hebt een leuk sociaal leven en lijkt het goed voor elkaar te hebben.

Toch zit je niet helemaal lekker in je vel en ben je vaak moe. Jouw leven staat in het teken van je gezin en je werk. Je vind het moeilijk om jezelf op de eerste plek te zetten en dat begin je te merken…

Je gewicht gaat steeds verder omhoog, je hebt allerlei vage klachten en je bent soms niet echt de leukste thuis. Je geniet niet optimaal van jouw lijf en jouw leven.

Het is tijd voor verandering.

Is dit herkenbaar voor je?

M

Je zit niet lekker in je vel en voelt je vaak moe of futloos. Je hebt regelmatig last van stemmingswisselingen of een kort lontje.

M

Het lukt je niet om de kilo’s na een (of meerdere) zwangerschappen kwijt te raken, terwijl je best gezond probeert te leven. Je baalt van je gewicht en voelt je vaak onzeker over jezelf en je lijf.

M

Je hebt hevige of pijnlijke menstruaties of je cyclus is juist heel onregelmatig. Net voor je menstruatie ben je thuis een heks of juist tijdens je menstruatie voel je jezelf ellendig.

M

Je ervaart regelmatig klachten als hoofdpijn, opgeblazen buik, bekkenpijn, haaruitval, een onrustige huid of gewrichtspijn.

M

Je bent steeds op zoek naar balans en hebt al verschillende diëten geprobeerd. Je wilt beter voor jezelf zorgen, maar het lukt niet om het vol te houden.

Stop met het volgen van diëten, met het zelf aanrommelen met supplementen en het volgen van steeds weer andere tips van influencers of Google.

Dit is wat je nodig hebt:

Ik geloof dat het voor elke moeder mogelijk is om lekker in haar vel te zitten en vol energie en zelfvertrouwen te genieten van haar lijf en leven. Je hoeft niet te accepteren dat je tot jaren na een zwangerschap nog loopt met allerlei klachten. Je moet alleen weten welke stappen je moet zetten.

Nu lijkt het misschien nog een onhaalbare droom, maar uiteindelijk draait het allemaal om het creëren van jouw balans. Om je hormonen én je gewicht in balans te krijgen is het onder andere belangrijk om je bloedsuiker te stabiliseren, je spijsvertering te herstellen, maar vooral voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen en te werken aan een meer slaap, voldoende rust en ontspanning en meer zelfliefde.

Al deze onderdelen komen terug in de modules van het Hormoonbalans Programma. Speciaal voor moeders (to be) die weinig energie en allerlei vage klachten hebben, graag blijvend willen afvallen en beter voor zichzelf willen zorgen om meer te genieten van hun leven en gezin.

Op basis van 10 jaar aan kennis en mijn persoonlijke ervaring PLUS het coachen van honderden vrouwen, heb ik een succesvolle strategie ontwikkeld, zodat ook jij een blijvend resultaat kunt behalen.

Hoe fijn zou het zijn als:

Z

Je geen last meer hebt van hoofdpijn, darmklachten of andere ongemakken en je menstruatie iets is wat er gewoon bij hoort, in plaats van iets waar je steeds enorm tegenop ziet.

Z

Je een gevoel van balans kunt ervaren of weet hoe je steeds de balans kunt creëren voor jezelf. Dat je lekker in je vel zit, trots bent op je lijf en vol zelfvertrouwen kunt genieten van alles wat het leven jou te bieden heeft.

Z

Je goed slaapt, energiek bent gedurende de hele dag, zin hebt om leuke dingen te doen en vanuit die positieve energie elke dag weer goed voor jezelf én anderen kan zorgen.

Z

Je tevreden bent met je gewicht en rust kunt vinden in een eetpatroon wat bij jouw en je lijf past. Niet met minder eten, maar anders eten. Geen jojo-effect meer en een ontspannen kijk op voeding en genieten.

Al meer dan 300 deelnemers gingen je voor!

Lees hier enkele reacties

Ik dacht dat het erbij hoorde na mijn tweede zwangerschap. Heftige ovulatiepijn, hevige en lange menstruaties en heel erg veel buikpijn. Heb er best lang mee rondgelopen. Sinds ik let op voeding en supplementen slik, heb ik deze klachten niet meer. Het is werkelijk waar een feestje. Zo vind ik het niet erg om ongesteld te zijn.

De week voorafgaand aan mijn menstruatie heb ik 1 of 2 dagen dat ik me wat minder voel. En in mijn menstruatieweek moet ik de eerste 2 dagen veel rust pakken. Niet teveel in mijn agenda zetten en dan voel ik me zoveel beter. Mijn menstruaties zijn lichter, korter en pijnloos. Mijn ovulatie voel ik niet meer als buikpijn. Het hormoonbalans programma heeft mij dus echt enorm geholpen!

Angela, 30 jaar

De hormoonbalanscursus die ik bij Martine heb gevolgd was in 1 woord super! Elke week krijg je een mail met daarin een nieuw onderwerp, een nieuwe opdracht. Tevens zitten er video’s bij die je kunt bekijken. Echt super voor elkaar. Ook de masterclass van de psychotherapeut Marian was een hele mooie aanvulling. De eerste stappen heb ik met dit programma gezet. Ik merk inmiddels dat ik minder last heb van acne, minder last van stemmingswisselingen. Verder heb ik geleerd dat stress veel invloed heeft op mijn hormonen. Dit gedeelte moet ik nog aan werken. Hier is voor mij nog veel winst te behalen. De cursus heeft mijn ogen geopend. Ik kan de cursus zeker aanbevelen. Je krijgt echt waar voor je geld. Goede begeleiding. Als je vragen hebt kun je die stellen en ze worden tijdens de live-sessies nog uitgebreid behandeld. Echt fantastisch!

Riena, 44 jaar

De eerste week begon ik wat terughoudend met het programma, ik verwachtte niet dat het veel effect zou hebben, maar ik volgde wel alles op. Tot mijn verbazing sloeg alles wat ik deed goed aan: de opdrachten, de porties, geen verplichte tussendoortjes (hoera!), veel verklaringen rondom klachten. Ik vond alles goed vol te houden, mede doordat ik zo snel al effect voelde. Zo had ik tussen 4-5 uur geen ontzettende trek meer (suikerspiegel!) en was mijn opgeblazen buik verdwenen. Al halverwege het programma had ik mijn doel bereikt: geen buikpijn meer én 5 kilo kwijt. Inmiddels zijn de 12 weken voorbij en ben ik 8,5 kilo afgevallen. Ik durf te zeggen dat dat zonder moeite is gegaan, ik voel me ontzettend goed en gezonder dan voorheen. De grootste verandering is dat ik nu weet hoe ik voor mezelf moet zorgen: wat heb ik nodig en wanneer? Ik maak vanalles zelf, terwijl ik daar normaal een hekel aan had. Dankzij jouw recepten lukt het me om iets lekkers en gezonds te maken en het ook nog eens allemaal op te eten. 😉 Ook als ik ga werken of als ik een dagje wegga, zorg ik ervoor dat ik hormoonproof eten bij me heb. Kortom: ik hoop zo door te gaan!

Carolien, 28 jaar

Het Hormoonbalans Programma

Tijdens het programma staat niet alleen voeding, maar ook gezondheid en geluk centraal. Want balans gaat volgens mij niet om een streng dieet en een perfect lichaam, maar om lekker in je vel zitten met een leefstijl die bij jou past.

Ik advieseer dus NIET om volledige voedingsgroepen uit te sluiten, zoals gluten, zuivel of koolhydraten. Wél leer ik je waarom bepaalde voeding meer klachten kan veroorzaken en met behulp van de adviezen kun jij jouw eigen behandelplan bepalen.

Verandering van gedrag en gewoontes lukt niet van de ene op de andere dag. Daarom duurt dit programma 8 weken en ga je stap voor stap jouw voeding en leefstijl verbeteren. Je hoeft het niet alleen te doen, ik ben er om jou te begeleiden! Want met een beetje hulp ga je sneller én kom je verder.

Wekelijks krijg je toegang tot een nieuwe module in de online omgeving met video’s, Ebooks en opdrachten. Met een wekelijkse mail begeleid ik je door de modules en opdrachten. De online omgeving kun je openen op je computer of via een gratis app op je telefoon of tablet.

Overzicht van de modules:

 1. Vrouwelijke hormonen (cyclus, hormonen, anticonceptie)
 2. Suikers en stofwisseling (insuline, schildklier, boosdoeners)
 3. Voedingstoffen (wat heb je nodig voor hormoonbalans, supplementen)
 4. Gezonder eten (mindful eten, cravings, etiketten lezen, mealprep)
 5. Spijsvertering (hoe werkt het, relatie met hormonen, intoleranties)
 6. Stress / Ontspanning (cortisol, balans, ontspanning)
 7. Leefstijl (slaap, hormoonverstorende stoffen, beweging, afvallen)
 8. Mindset en zelfliefde (zelfzorg, zelfliefde, zelfvertrouwen)

+ compleet stappenplan naar hormoonproof eten

+ bonus masterclasses en replays van livesessies

Hormonen

In de video’s en Ebooks leer je hoe jouw hormonen werken, waar bepaalde klachten vandaan komen en wat de stappen zijn naar minder klachten. Onderwerpen die terug komen zijn onder andere: menstruatiecyclus, schildklier, bloedsuiker, slaap, stress, spijsvertering, hormoon verstorende stoffen en afvallen.

Voeding

Er is geen standaard dieet wat voor iedereen dé oplossing biedt. Wel gelden er een aantal basisadviezen voor een goede spijsvertering en stofwisseling. Daar ligt namelijk de basis voor jouw hormoonbalans. Stap voor stap ga je aan de slag met het verbeteren van jouw voedingspatroon en mogelijke supplementen als aanvulling.

Balans

Niet alleen voeding, maar ook stress, ontspanning, beweging, slaap en andere factoren kunnen grote invloed hebben op jouw lijf en hormonen. Door middel van de videolessen en opdrachten maak je de balans op voor deze onderwerpen en creëer je een leefstijl die bij jou past. Dus ook bij jouw gezin, werksituatie of andere persoonlijke factoren.

Zelfliefde

Een fijne balans kun je alleen creëren in combinatie met een positieve mindset. Niet alleen goed voor jezelf zorgen, maar ook werken aan jouw gedachtenpatronen, lief voor jezelf zijn, tijd voor jezelf maken en voor jezelf durven kiezen. Zelfvertrouwen, zelfliefde en zelfzorg zijn daarom belangrijke onderdelen in mijn programma.

Dit levert het Hormoonbalans Programma jou op:

Ik neem je stap voor stap mee in alles wat ik heb geleerd in opleidingen en door het coachen van honderden vrouwen, maar ook wat ik zelf heb ervaren in de afgelopen jaren.

✓ Je begrijpt hoe je menstruatiecyclus werkt en wat de oorzaken zijn van klachten zoals hoofdpijn, laag libido, stemmingswisselingen, hevige of onregelmatige menstruatie

✓ Je ontdekt wat de boosdoeners én oplossingen zijn van diverse hormonale disbalansen (niet alleen je menstruatiecyclus, maar ook burn-out klachten, schildklierproblemen, disbalans in je bloedsuiker en postpartum klachten komen aan bod)

✓ Je weet welke voeding een positieve (of negatieve) invloed heeft op jouw hormoonbalans en welke stappen je kunt zetten om in balans te komen en te blijven

✓ Je begrijpt waarom blijvend afvallen je al die tijd niet is gelukt en wat je moet doen om op een positieve manier een gezonder gewicht te bereiken én te behouden

✓ Je leert om balans te creëren in alle rollen die je hebt als vrouw en moeder en gaat praktisch aan de slag met onderwerpen als ontspanning, slaap en beweging

✓ Je hebt alle tools in handen om (elke dag opnieuw) te kiezen voor een gezonder en gelukkiger leven, op een manier die bij jou (en jouw gezin) past

Nog even voorstellen…

Ik ben Martine, diëtist en hormoontherapeut. Mijn hart ligt in Zeeland, maar momenteel woon ik met mijn gezin tijdelijk in Alexandria, Virginia in USA. Er gaat geen week voorbij zonder friet en ja, dat past prima in mijn balans.

Alhoewel ik nu een fijne balans heb gevonden, is dat wel eens totaal anders geweest. In 2016 had ik een burn-out, kwam ik kilo’s aan en bleef ik daarna last houden van stemmingswisselingen, afvallen lukte niet, ik had weinig energie en zat niet lekker in mijn vel.

Ook na mijn zwangerschap in 2019 had ik veel last van mijn hormonen. Van symptomen van een snelle schildklier ging ik naar symptomen van een trage schildklier, met gewrichtsklachten, vermoeidheid, vocht vasthouden en eetbuiten als gevolg.

Ik ben me na jaren van klachten gaan verdiepen in hormonen, de menstruatiecyclus en ik heb diverse opleidingen gevolgd over de enorme invloed van voeding en leefstijl op je hormoonbalans. Toen ik al die kennis ging toepassen voelde ik me fitter, had ik meer zelfvertrouwen én veel minder klachten. Dat gun ik jou ook!

Veel vrouwen lopen lange tijd met klachten, omdat ze geen duidelijk advies of goed inzicht krijgen in de oorzaken hiervan. Met het Hormoonbalans Programma ga ik je de kennis, inzichten én praktische tips geven waar ik zelf ook lange tijd naar op zoek was. Je bent van harte welkom!

Hoe werkt het?

Start: meteen na inschrijving

Na inschrijving krijg je direct toegang tot de online omgeving met de eerste module en daarna wekelijks toegang tot een volgende module. Met behulp van wekelijkse mails ga je stap voor stap aan de slag met de videolessen, Ebooks en opdrachten. 

l

Wat krijg je

 • 8 modules met videolessen, Ebooks, opdrachten en recepten
 • Wekelijkse mail met tips en informatie
 • Stappenplan naar hormoonproof eten
 • ONBEPERKT toegang tot de modules

Jouw investering

De investering voor het programma inclusief begeleiding is €297. Tijdens mijn verlof kun je het programma zelfstandig volgen met 50% korting. Betalen kan ook in 3 termijnen. Mocht je behoefte hebben aan begeleiding, komen er na mijn verlof nieuwe mogelijkheden.

Wacht niet tot het perfecte moment. Maak je gezondheid en geluk prioriteit en start direct met 50% korting.

Wat ben ik blij dat ik de stap genomen ben om mee te doen met het hormoonbalans programma. Het voelt voor mij echt aan als een verandering. De inhoud van de opdrachten zijn erg fijn! De video’s zijn goed te volgen, erg fijn dat veel inhoud uitgetypt is om nog eens terug gelezen. De opdrachten zijn duidelijk uitgewerkt. Ik kan aan mezelf merken dat ik steeds lekkerder in m’n vel ga zitten. Lichamelijk merk ik ook al veel. Veel minder een opgezette buik. Het is ook fijn dat ik wat gewicht kwijtraak, maar daar ligt voor mij de focus niet op.

Danique, 26 jaar

Het hormoonbalans programma is een uitgebreid programma dat me veel heeft geleerd hoe ik mijn voedingspatroon kan aanpassen om mijn hormonen in balans te krijgen. Ik merkte meteen dat ik minder futloos was en als ik dan een terugval qua eten had merkte ik meteen dat mijn energie veel minder was. Het programma is voor iedereen toe te passen, welke hormonale klachten je ook hebt. Er zitten veel extra’s bij het programma die het zeker waard zijn. Martine is altijd bereid je vragen te beantwoorden. Ik heb er veel van geleerd, dank je wel Martine!

Eva, 32 jaar

Ik ben erg blij dat ik heb deelgenomen aan het programma van Martine. Ik was voor deelname vaak moe en futloos en ik wou graag mijn laatste zwangerschapskilo’s kwijt. Door steeds te focussen op kleine stapjes is het mij gelukt om mijn eetpatroon en leefpatroon aan te passen. Ik ben nog niet op het punt waar ik wil zijn, maar merk wel dat ik een stuk meer energie heb gekregen en ik ben 4,5 kg kwijt geraakt in de afgelopen maanden. Ook heb ik meer inzicht gekregen in mijn cyclus waardoor ik minder streng voor mezelf probeer te zijn op bepaalde momenten.

Fleur, 28 jaar

Niet goed, geld terug garantie

Let op! Bij betaling in termijnen ga je akkoord met aankoop van het VOLLEDIGE programma en ben je verplicht tot betaling van de volgende termijnen. Tussentijds stoppen is niet mogelijk.

Ik ben 100% overtuigd van de kwaliteit van dit programma en daarom geef ik je een garantie. Als je niet overtuigd bent van de inhoudelijke kwaliteit van het programma, dan krijg je van mij je geld retour minus € 50,- administratiekosten. De voorwaarden hiervoor zijn dat je kunt aantonen dat je met de eerste lessen aan de slag bent gegaan. Annulering kan binnen 14 dagen na start van het programma per email (info@martineridderhof.nl) met een omschrijving waarom het programma voor jou niet aan de kwaliteitseisen heeft voldaan. Recht op annulering geldt niet als je opeens toch geen tijd hebt om het programma te volgen of als het niet aansluit bij jouw behoefte, want daar ben ik vooraf volgens mij duidelijk genoeg over.

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je antwoord op veel gestelde vragen of opmerkingen. Staat jouw vraag er niet bij? Mail me dan op info@martineridderhof.nl

Krijg ik weekmenu's?

Nee, je krijgt niet elke week van het programma een voorgeschreven menu, omdat ik geloof in de kracht van stap voor stap jouw eigen voedingspatroon aanpassen. Op die manier creëer je een balans die bij jou past en niet voelt als ‘volhouden’. Wel krijg je allerlei recepten per eetmoment ter inspiratie en leer ik je hoe jij je eigen weekmenu’s kunt maken. Vervolgens krijg je van mij een weekmenu ter inspiratie. Zo is dit programma prima toe te passen in combinatie met jouw werk, je partner of jouw gezin.

Voor wie is het programma geschikt?

Het hormoonbalans programma is specifiek gericht op vrouwen die willen afvallen en hun hormonale klachten willen verminderen. De meeste deelnemers zijn tussen de 25 en 45 jaar, zijn moeder of willen graag zwanger worden. Maar eigenlijk is dit programma voor alle vrouwen van jong tot oud van toepassing, omdat je vanaf de basis leert hoe jouw lijf en hormonen werken en hoe je in balans kunt blijven.

Voor wie is het programma NIET?

Als jij al lekker in je vel zit, geen klachten hebt en een gewicht waar je helemaal tevreden over bent, is dit programma niet voor jou. Maar ook als jij niet bereid bent om zelf aan de slag te gaan of op zoek bent naar een snelle oplossing om veel af te vallen, is dit niet voor jou geschikt.

Krijg ik persoonlijke begeleiding?

De wekelijkse lessen zijn algemeen en voor elke vrouw toe te passen. In de community kun je jouw persoonlijke vragen stellen. Verder is er 2x per maand een livesessie, zodat ik nog meer uitleg en tips kan geven. Ik laat maandelijks een maximaal aantal deelnemers toe, zodat ik iedereen ook persoonlijk kan begeleiden bij het volgen van het programma. LET OP: tijdens mijn verlof volg je het programma zelfstandig! De community is gesloten en er zijn geen livesessies.

Ik heb al zoveel geprobeerd, waarom zou dit wel werken?

Ik heb als diëtist al meer dan 1000 mensen mogen begeleiden naar een gezondere leefstijl. Ook ben ik zelf lange tijd hormonaal uit balans geweest. Op basis van al mijn kennis en ervaring maakte ik deze methode en weet ik dat het werkt. Het is aan jou om er echt voor te gaan en alle lessen en opdrachten actief mee te doen. Dit is niet het zoveelste dieet om snel gewicht te verliezen. We gaan deze 8 weken stap voor stap werken aan de juiste voeding, meer beweging, regelmatig ontspanning en een positieve mindset. Het is makkelijk te volgen en ik ben er voor jou om je vragen te beantwoorden en als stok achter de deur om het nu echt te gaan doen!

Ik ga het eerst nog even zelf proberen

“Ik weet het allemaal wel” of “ik ga het eerst nog wel even zelf proberen”, zijn hele logische gedachtes. Maar als je het allemaal al weet, waarom doe je het dan nog niet? En als je het al eerder zelf hebt geprobeerd, waarom leef je dan nu nog niet je meest gezonde en gelukkige leven? De belangrijkste stap om resultaat te behalen is het toepassen van dat wat je al weet. En daar ga ik je tijdens deze 8 weken bij helpen.

Ik vind het best prijzig

Het is maar net wat het je waard is. Er is geen magische pil of toverstokje wat jou in 1 keer in balans helpt. Je zal er zelf mee aan de slag moeten en ik help jou daarbij. De prijs is zeer laag als je het vergelijkt met persoonlijke consulten bij een diëtist of coach. Dan betaal je al snel €70 of meer per uur. Als ik alles uit dit programma 1 op 1 zou aanbieden, ben je met die prijzen wel €1000 of meer kwijt. Nu krijg je voor een veel lager bedrag toegang tot alle videolessen en opdrachten, begeleiding in een groep én een resultaat dat misschien wel invloed heeft op de rest van jouw leven. Wat is een gezonder en gelukkiger leven met minder klachten jou waard?

Wordt het programma vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Hier kan ik heel kort in zijn: nee. Alleen 1 op 1 coaching word voor een klein deel vergoed en ook hieraan zitten allerlei voorwaarden.