Ben jij de beste versie van jezelf?

Je staat als vrouw midden in het leven en houdt een hoop ballen hoog. Het is best druk op je werk of misschien heb je wel een eigen bedrijf. Je hebt een leuk sociaal leven en lijkt het goed voor elkaar te hebben.

Toch zit je niet helemaal lekker in je vel en ben je vaak moe. Jouw leven staat in het teken van je gezin en je werk. Je vind het moeilijk om jezelf op de eerste plek te zetten en dat begin je te merken…

Je gewicht gaat steeds verder omhoog, je hebt allerlei vage klachten en je bent soms niet echt de leukste thuis. Je geniet niet optimaal van jouw lijf en jouw leven.

Het is tijd voor verandering.

Herken jij deze klachten?

Z

Langzaam gaat je gewicht omhoog, terwijl je best gezond probeert te leven. Je baalt van je toenemende gewicht en je voelt je vaak onzeker over jezelf en je lijf.

Z

Je hebt hevige of pijnlijke menstruaties of je cyclus is juist heel onregelmatig. Net voor je menstruatie ben je thuis een heks of juist tijdens je menstruatie voel je jezelf ellendig.

Z

Je ervaart (regelmatig) klachten als hoofdpijn, darmklachten (opgeblazen buik, buikpijn, obstipatie of juist diarree), een onrustige huid, ontstekingen of spierklachten.

Z

Je zit niet lekker in je vel en voelt je vaak moe of futloos. Je hebt regelmatig last van stemmingswisselingen of een kort lontje.

Z

Je bent steeds op zoek naar balans en hebt al verschillende diëten geprobeerd. Je wilt wel gezonder gaan leven, maar je weet eigenlijk niet waar je moet beginnen.

Wat is het probleem?

Bij hormonen denken veel vrouwen meteen aan de overgang of een zwangerschap. Maar wist jij dat hormonen van invloed zijn op jouw slaap, je vetverbranding, je lichaamstemperatuur, je spijsvertering, je bloedsuiker, je geluksgevoel en nog veel meer processen in je lichaam? Veel hormonen werken met elkaar samen of juist elkaar tegen. Zijn je hormonen in balans, dan slaap je goed, heb je geen eetbuien, bruis je van energie, heb je een stralende huid en een gezond gewicht wat past bij jouw lengte en leeftijd.

Helaas is dit bij veel vrouwen echter niet (meer) het geval. We volgen elk jaar weer nieuwe diëten, krijgen allerlei hormoon verstorende stoffen binnen, eisen heel veel van onszelf en gunnen ons lichaam vaak niet de juiste hoeveelheid voeding, beweging en ontspanning. Ook verandert je hormoonhuishouding naarmate je ouder wordt, dus het gevoel van balans lijkt daardoor steeds verder weg. Geloof me, jij bent niet de enige! Bij veel vrouwen zijn de hormonen uit balans, wat allerlei klachten kan veroorzaken.

Maar nog belangrijker: wat is dan de oplossing?

Om je hormoonbalans op een positieve manier te beïnvloeden zijn een aantal dingen nodig. De juiste voeding (dus géén streng dieet!), voldoende rust en ontspanning, regelmatig bewegen, goed voor jezelf zorgen en houden van jezelf zoals je bent. Dat is waar we aan gaan werken tijdens het online hormoonbalans programma.

Hoe fijn zou het zijn als…

Z

Je geen last meer hebt van hoofdpijn, darmklachten of andere ongemakken en je menstruatie iets is wat er gewoon bij hoort, in plaats van iets waar je steeds enorm tegenop ziet.

Z

Je een gevoel van balans kunt ervaren of weet hoe je steeds de balans kunt creëren voor jezelf. Dat je lekker in je vel zit, trots bent op je lijf en vol zelfvertrouwen kunt genieten van alles wat het leven jou te bieden heeft.

Z

Je goed slaapt, energiek bent gedurende de hele dag en gewoon zin hebt om leuke dingen te doen, niet alleen met anderen maar ook gewoon voor jezelf.

Z

Je tevreden bent met je gewicht en rust kunt vinden in een eetpatroon wat bij jouw en je lijf past. Niet met minder eten, maar anders eten. Geen jojo-effect meer en een ontspannen kijk op voeding en genieten.

Het Hormoonbalans Programma wordt momenteel compleet vernieuwd!

Binnenkort vind je hier alle informatie over het programma.

 

Wie is Miss Hormones?

Ik ben Martine, diëtist en hormooncoach. Samen met mijn man, kind en hond woon ik in een klein dorpje in Zeeland. Ik vind het geweldig om op een creatieve manier mijn kennis en ervaring met heel veel vrouwen te mogen delen. Ik kook graag en lees graag. In mijn kantoor staan wel meer dan 150 boeken over voeding, persoonlijke ontwikkeling, balans en zelfliefde.

Alhoewel ik nu een fijne balans heb gevonden, is dat wel eens totaal anders geweest. In 2016 had ik een burn-out, kwam ik kilo’s aan en wist ik even niet meer wie ik was en wat ik wilde. Ik bleef last houden van stemmingswisselingen, afvallen lukte niet, ik had weinig energie en zat niet lekker in mijn vel.

Omdat ik vervelende klachten bleef houden, ben ik me gaan verdiepen in de menstruatiecyclus en heb ik diverse opleidingen gevolgd over de invloed van voeding op je hormoonbalans. Toen ik al die kennis ging toepassen voelde ik me al snel veel fitter, had ik veel meer zelfvertrouwen én veel minder klachten. Dat gun ik jou ook!

Na mijn zwangerschap in 2019 waren mijn hormonen opnieuw uit balans. Van symptomen van een snelle schildklier ging ik naar symptomen van een trage schildklier, met gewrichtsklachten, vermoeidheid, vocht vasthouden en eetbuiten als gevolg. Gelukkig wist ik ondertussen uit mijn opleiding hoe ik mijn klachten kon verminderen en ervaarde ik opnieuw het effect van voeding en leefstijl op hormoonbalans.

Ik wil graag een energieke, slanke én positieve mama zijn en blijven, dus balans is voor mij een continue proces van doen, ervaren en bijsturen. Achteraf zie ik mijn burn-out en hormonale disbalans als een cadeau, waardoor ik mezelf en mijn lijf veel beter leerde kennen. Het is nu mijn persoonlijke missie om met mijn kennis en ervaring vrouwen zoals jij te helpen naar een gezonder en gelukkiger leven.

Al meer dan 100 vrouwen gingen je voor!

Lees hier enkele ervaringen

Wat ben ik blij dat ik de stap genomen ben om mee te doen met het hormoonbalans programma. Het voelt voor mij echt aan als een verandering. De inhoud van de opdrachten zijn erg fijn! De masterclass zijn goed te volgen, erg fijn dat de inhoud uitgetypt is om nog eens terug gelezen. De opdrachten zijn duidelijk uitgewerkt. Ik kan aan mezelf merken dat ik steeds lekkerder in m’n vel ga zitten. Lichamelijk merk ik ook al veel. Veel minder een opgezette buik. Het is ook fijn dat ik wat gewicht kwijtraak, maar daar ligt voor mij de focus niet op. 

Danique, 26 jaar

Het hormoonbalans programma is een uitgebreid programma dat me veel heeft geleerd hoe ik mijn voedingspatroon kan aanpassen om mijn hormonen in balans te krijgen. Ik merkte meteen dat ik minder futloos was en als ik dan een terugval qua eten had merkte ik meteen dat mijn energie veel minder was. Het programma is voor iedereen toe te passen, welke hormonale klachten je ook hebt. Er zitten veel extra’s bij het programma die het zeker waard zijn. Martine is altijd bereid je vragen te beantwoorden. Ik heb er veel van geleerd, dank je wel Martine!

Eva, 32 jaar

Ik ben erg blij dat ik heb deelgenomen aan het programma van Martine. Ik was voor deelname vaak moe en futloos en ik wou graag mijn laatste zwangerschapskilo’s kwijt. Door steeds te focussen op kleine stapjes is het mij gelukt om mijn eetpatroon en leefpatroon aan te passen. Ik ben nog niet op het punt waar ik wil zijn, maar merk wel dat ik een stuk meer energie heb gekregen en ik ben 4,5 kg kwijt geraakt in de afgelopen maanden. Ook heb ik meer inzicht gekregen in mijn cyclus waardoor ik minder streng voor mezelf probeer te zijn op bepaalde momenten.

Fleur, 28 jaar

De eerste week begon ik wat terughoudend met het programma, ik verwachtte niet dat het veel effect zou hebben, maar ik volgde wel alles op. Tot mijn verbazing sloeg alles wat ik deed goed aan: de opdrachten, de porties, geen verplichte tussendoortjes (hoera!), veel verklaringen rondom klachten. Ik vond alles goed vol te houden, mede doordat ik zo snel al effect voelde. Zo had ik tussen 4-5 uur geen ontzettende trek meer (suikerspiegel!) en was mijn opgeblazen buik verdwenen. Al halverwege het programma had ik mijn doel bereikt: geen buikpijn meer én 5 kilo kwijt. Inmiddels zijn de 12 weken voorbij en ben ik 8,5 kilo afgevallen. Ik durf te zeggen dat dat zonder moeite is gegaan, ik voel me ontzettend goed en gezonder dan voorheen. De grootste verandering is dat ik nu weet hoe ik voor mezelf moet zorgen: wat heb ik nodig en wanneer? Ik maak vanalles zelf, terwijl ik daar normaal een hekel aan had. Dankzij jouw recepten lukt het me om iets lekkers en gezonds te maken en het ook nog eens allemaal op te eten. 😉 Ook als ik ga werken of als ik een dagje wegga, zorg ik ervoor dat ik hormoonproof eten bij me heb. Kortom: ik hoop zo door te gaan!

C, 28 jaar

De hormoonbalanscursus die ik bij Martine heb gevolgd was in 1 woord super! Elke week krijg je een mail met daarin een nieuw onderwerp, een nieuwe opdracht. Tevens zit er een masterclass bij die je kunt luisteren. Deze is tevens uitgewerkt. Echt super voor elkaar. Ook de masterclass van de psychotherapeut Marian en de trainingen van Melissa waren een hele mooie aanvulling. De eerste stappen heb ik met dit programma gezet. Ik merk inmiddels dat ik minder last heb van acne, minder last van stemmingswisselingen. Verder heb ik geleerd dat stress veel invloed heeft op mijn hormonen. Dit gedeelte moet ik nog aan werken. Hier is voor mij nog veel winst te behalen. De cursus heeft mijn ogen geopend. Ik kan de cursus zeker aanbevelen. Je krijgt echt waar voor je geld. Goede begeleiding. Als je vragen hebt kun je die stellen en ze worden tijdens de live-sessies nog uitgebreid behandeld. Echt fantastisch!

R, 44 jaar