Vanwege zwangerschapsverlof is het maken van persoonlijke afspraken momenteel NIET mogelijk.

Vanaf eind september gaat mijn agenda weer open. Stuur me gerust alvast een mailtje om te overleggen voor een afspraak.

Ben jij de beste versie van jezelf?

 

Je staat als vrouw midden in het leven en houdt een hoop ballen hoog. Het is best druk op je werk of misschien heb je wel een eigen bedrijf. Je hebt een leuk sociaal leven en lijkt het goed voor elkaar te hebben.

Toch zit je niet helemaal lekker in je vel en ben je vaak moe. Jouw leven staat in het teken van je gezin en je werk. Je vind het moeilijk om jezelf op de eerste plek te zetten en dat begin je te merken…

Je gewicht gaat steeds verder omhoog, je hebt allerlei vage klachten en je bent soms niet echt de leukste thuis. Je geniet niet optimaal van jouw lijf en jouw leven.

Het is tijd voor verandering.

Herken je dit?

Z
Langzaam gaat je gewicht omhoog, terwijl je best gezond probeert te leven. Je baalt van je toenemende gewicht en je voelt je vaak onzeker over jezelf en je lijf.
Z
Je hebt hevige of pijnlijke menstruaties of je cyclus is juist heel onregelmatig. Net voor je menstruatie ben je thuis een heks of juist tijdens je menstruatie voel je jezelf ellendig.
Z
Je ervaart (regelmatig) klachten als hoofdpijn, darmklachten (opgeblazen buik, buikpijn, obstipatie of juist diarree), een onrustige huid, ontstekingen of spierklachten.
Z
Je zit niet lekker in je vel en voelt je vaak moe of futloos. Je hebt regelmatig last van stemmingswisselingen of een kort lontje.
Z
Je bent steeds op zoek naar balans en hebt al verschillende diëten geprobeerd. Je wilt wel gezonder gaan leven, maar je weet eigenlijk niet waar je moet beginnen.

Ik weet precies hoe jij je voelt…

Alhoewel ik nu een fijne balans heb gevonden, is dat wel eens totaal anders geweest. In 2016 had ik een burn-out, kwam ik kilo’s aan en wist ik niet meer wie ik was en wat ik wilde. Ik had enorm last van PMS en baalde elke keer weer van mijn hevige menstruaties.

Uiteindelijk kwam ik bij een Orthomoleculair diëtist terecht en door aan de slag te gaan met de inzichten en adviezen uit dit consult in combinatie met coaching bij een psychotherapeut, voelde ik me al snel veel fitter, had ik veel meer zelfvertrouwen én veel minder klachten.

Ik wilde hier veel meer over weten, dus volgde diverse trainingen over hormoonbalans. Als diëtist wist ik al veel over voeding, maar ik wilde nog veel meer weten over de werking van het lichaam, de oorzaken van hormonale disbalans en de oplossingen.

Tijdens en na mijn eerste zwangerschap had ik opnieuw enorm veel klachten door hormonale disbalans. Met de hulp van ‘collega’ therapeuten pakte ik de draad weer op en ervaarde ik opnieuw het positieve effect van voeding en leefstijl op mijn hormonale balans.

Met al mijn kennis en ervaring help ik nu vrouwen zoals jij om hun hormonen terug in balans te krijgen. Want ik gun het elke vrouw om maximaal te genieten van een gezond én gelukkig leven!

Hoe fijn zou het zijn als…

R

Je geen last meer hebt van hoofdpijn, darmklachten of andere ongemakken en je menstruatie iets is wat er gewoon bij hoort, in plaats van iets waar je steeds enorm tegenop ziet.

R

Je een gevoel van balans kunt ervaren of weet hoe je steeds de balans kunt creëren voor jezelf. Dat je lekker in je vel zit, trots bent op je lijf en vol zelfvertrouwen kunt genieten van alles wat het leven jou te bieden heeft.

R

Je goed slaapt, energiek bent gedurende de hele dag en gewoon zin hebt om leuke dingen te doen, niet alleen met anderen maar ook gewoon voor jezelf.

R

Je tevreden bent met je gewicht en rust kunt vinden in een eetpatroon wat bij jouw en je lijf past. Niet met minder eten, maar anders eten. Geen jojo-effect meer en een ontspannen kijk op voeding en genieten.

Waarmee kan ik je helpen?

Je kunt bij mij terecht met diverse hormonale problemen, denk aan:

 

=
PMS, stemmingswisselingen, eetbuien
=
Buikklachten, hoofdpijn of andere vage gezondheidsklachten
=
Schildklierklachten (zowel snelle als trage schildklier)
=
Zwangerschapswens of klachten bij ontzwangeren
=
Burn-out of stress gerelateerde klachten
Staat jouw hulpvraag er niet bij? Neem dan even contact op, wellicht kan ik je toch verder helpen of doorverwijzen.

 

Ik coach jou naar een gezonder, slanker én gelukkiger leven

Tijdens mijn begeleiding staat niet alleen voeding, maar ook gezondheid en geluk centraal. Want hormonale balans gaat volgens mij niet om een streng dieet en een perfect lichaam, maar om lekker in je vel zitten met een leefstijl die bij jou (en je gezin) past.

Voeding

Helaas is er geen standaard dieet wat voor iedereen werkt. Graag kijk ik met jou naar persoonlijke wensen en voorkeur, maar vooral ook naar de signalen die jouw lichaam geeft en welke voeding past bij jouw klachten. Ook kijken we naar supplementen als aanvulling.

Leefstijl

Niet alleen voeding, maar ook beweging, ontspanning, stress, slaap en andere factoren kunnen grote invloed hebben op jouw lijf en hormonen. Samen maken we de balans op voor deze onderwerpen en maken we een leefstijlplan waar jij en je lijf blij van worden.

Zelfliefde

Een fijne balans kun je alleen creëren in combinatie met een positieve mindset. Niet alleen goed voor jezelf zorgen, maar ook lief en zacht voor jezelf zijn. Zelfvertrouwen, zelfliefde en zelfzorg zijn daarom belangrijke onderdelen in mijn coaching.

Lees hier de ervaring van andere vrouwen die samen met mij hebben gewerkt aan hun hormoonbalans

De eerste week begon ik wat terughoudend met het programma, ik verwachtte niet dat het veel effect zou hebben, maar ik volgde wel alles op. Tot mijn verbazing sloeg alles wat ik deed goed aan: de opdrachten, de porties, geen verplichte tussendoortjes (hoera!), veel verklaringen rondom klachten. Ik vond alles goed vol te houden, mede doordat ik zo snel al effect voelde. Zo had ik tussen 4-5 uur geen ontzettende trek meer (suikerspiegel!) en was mijn opgeblazen buik verdwenen. Al halverwege het programma had ik mijn doel bereikt: geen buikpijn meer én 5 kilo kwijt. Inmiddels zijn de 12 weken voorbij en ben ik 8,5 kilo afgevallen. Ik durf te zeggen dat dat zonder moeite is gegaan, ik voel me ontzettend goed en gezonder dan voorheen. De grootste verandering is dat ik nu weet hoe ik voor mezelf moet zorgen: wat heb ik nodig en wanneer? Ik maak vanalles zelf, terwijl ik daar normaal een hekel aan had. Dankzij jouw recepten lukt het me om iets lekkers en gezonds te maken en het ook nog eens allemaal op te eten. 😉 Ook als ik ga werken of als ik een dagje wegga, zorg ik ervoor dat ik hormoonproof eten bij me heb. Kortom: ik hoop zo door te gaan!
C, 28 jaar

De hormoonbalanscursus die ik bij Martine heb gevolgd was in 1 woord super! Elke week krijg je een mail met daarin een nieuw onderwerp, een nieuwe opdracht. Tevens zit er een masterclass bij die je kunt luisteren. Deze is tevens uitgewerkt. Echt super voor elkaar. Ook de masterclass van de psychotherapeut Marian en de trainingen van Melissa waren een hele mooie aanvulling. De eerste stappen heb ik met dit programma gezet. Ik merk inmiddels dat ik minder last heb van acne, minder last van stemmingswisselingen. Verder heb ik geleerd dat stress veel invloed heeft op mijn hormonen. Dit gedeelte moet ik nog aan werken. Hier is voor mij nog veel winst te behalen. De cursus heeft mijn ogen geopend. Ik kan de cursus zeker aanbevelen. Je krijgt echt waar voor je geld. Goede begeleiding. Als je vragen hebt kun je die stellen en ze worden tijdens de live-sessies nog uitgebreid behandeld. Echt fantastisch!
R, 44 jaar

Hoe werkt het?

1. Hormooncoaching start altijd met een intake gesprek van 1-1,5 uur. We inventariseren jouw hulpvraag, klachten, wensen en behoeften. Vooraf aan de intake vul je voor mij alvast een vragenlijst in en houd je een voedingsdagboek bij. Op basis van al deze informatie maken we samen een haalbaar stappenplan.

2. Na de intake kun jij stap voor stap aan de slag met de adviezen met behulp van mijn uitgebreide werkboek met tips, informatie en adviezen over voeding, supplementen, beweging, ontspanning, slaap en zelfliefde.

3. Boek je het traject? Dan spreken we na de intake elke 2-3 weken af om te evalueren hoe het gaat en welke stappen je daarna kunt zetten. Het totale traject duurt 3 maanden en is inclusief een intake (ongeveer 1 uur) en 4 vervolg gesprekken (steeds 30 min). Verder kun je tussentijds per mail jouw vragen stellen en loop je tijdens het traject alle modules door van het hormoonbalans programma.

Veel gestelde vragen
Staat jouw vraag er niet bij? Vul onderaan deze pagina het contactformulier in of mail mij op info@martineridderhof.nl.
Kan de begeleiding online?
Ja, graag zelfs! Momenteel is mijn voorkeur om zoveel mogelijk online te werken. De eerste afspraak doe ik graag via videobellen en de vervolg gesprekken kunnen ook telefonisch, afhankelijk van jouw voorkeur. Vrouwen die bij mij in de buurt wonen kunnen natuurlijk ook terecht in mijn kantoor aan huis.
Welk traject past bij mij?

Het Hormoonbalans Programma bevat alle onderdelen om zelfstandig jouw hormoonbalans te gaan verbeteren en is inclusief begeleiding in een Facebook groep. Hierbij zit geen persoonlijke begeleiding of adviesplan.

Het Hormoonbalans Consult is een persoonlijk gesprek en daarna kun je kiezen of je zelfstandig aan de slag gaat met mijn programma of werkboek.

Het Hormoonbalans Traject is voor vrouwen die klaar zijn voor echte verandering en graag 1 op 1 coaching en begeleiding willen. Je krijgt niet alleen een intake, maar samen maken we een stappenplan wat we elke 2-3 weken evalueren in een coach gesprek. Tussentijds loop je de modules door van het Hormoonbalans Programma, is er wekelijks persoonlijke begeleiding per mail en krijg je van mij praktische tips en opdrachten.

Jouw investering naar meer energie, een gezonder gewicht en minder hormonale klachten

Hoe zit het met vergoeding via de zorgverzekering?

In alle gevallen betaal je eerst de factuur aan mij (voor het gehele traject of in termijnen) en geef ik geen garantie dat je in aanmerking komt voor vergoeding. Je moet dus bereid zijn én in de mogelijkheid zijn om het volledige bedrag zelf te betalen. Aan het einde van het traject kan ik een aangepaste factuur voor je maken, waarin de data staan van de gesprekken en alle benodigde gegevens om je factuur in te dienen.

Als diëtist vallen mijn 1 op 1 diensten onder dieetadvisering. Dieetadvisering zit voor iedereen in het basispakket voor 3 uur per jaar, maar de tarieven zijn wisselend per zorgverzekeraar. Ook is de maximale vergoeding wisselend, omdat ik geen contracten heb met verzekeraars. Gemiddeld kun je uitgaan van een totaal bedrag van €150-200 wat je vergoed zou kunnen krijgen vanuit het basispakket. Dit valt echter wel onder je eigen risico, dus als je nog geen kosten hebt gemaakt, telt het mee als eigen risico. In sommige gevallen zit er nog een extra vergoeding in het aanvullende pakket, maar dat is heel beperkt..

Mogelijke testen die ik adviseer, vallen NIET binnen deze vergoeding en zijn dus sowieso eigen kosten.

Jouw coach

Martine Ridderhof

Diëtist
Hormoontherapeut

Ik coach jou graag naar meer energie, een gezonder en slanker lijf, minder klachten en meer zelfvertrouwen!

Heb je vragen over hormooncoaching of wil je direct een afspraak maken?

2 + 15 =