Volg de 10-daagse Hormoonboost Challenge en geef jouw hormonen een positieve boost!

Ik weet uit ervaring hoe frustrerend het is om lange tijd met vage klachten rond te lopen en niet duidelijk te hebben wat de oorzaak hiervan is. Ik was ook moe, had stemmingswisselingen en een pijnlijke en hevige menstruatie.

Inmiddels heb ik ontdekt welke boosdoeners de veel voorkomende klachten bij vrouwen veroorzaken. In deze challenge leg ik in 10 korte video’s de oorzaken uit, zodat jij begrijpt waar je klachten vandaan komen én weet wat echt belangrijk is om je klachten te verminderen of er zelfs helemaal vanaf te komen.

Ook gaan we deze 10 dagen samen aan de slag met praktische opdrachten en dagmenu’s waar je lijf en je hormonen blij van worden.

Herken jij dit?

M

Je hebt hevige of pijnlijke menstruaties of je cyclus is juist heel onregelmatig.

M

Je zit niet lekker in je vel en voelt je vaak moe of futloos.

M

Je hebt last van stemmingswisselingen of voelt je soms down of prikkelbaar.

M

Je wordt steeds zwaarder, terwijl je het gevoel hebt dat je best gezond leeft. Je hebt al meerdere diëten geprobeerd en bent er echt helemaal klaar mee.

M

Je hebt regelmatig eetbuien of cravings naar zoet of zout.

M

Je ervaart regelmatig klachten als een opgeblazen buik, hoofdpijn of onrustige huid.

Jij bent niet de enige! Bij veel vrouwen zijn de hormonen uit balans, wat allerlei klachten kan veroorzaken. Door bewustwording van wat je hormonen doen én hoe jij dat zelf kunt beïnvloeden, hoeft dat niet zo te zijn! In deze challenge leg ik de meest voorkomende hormonale problemen bij vrouwen uit en geef ik je inzicht in de grootste boosdoeners of belangrijkste oorzaken. Ook ga jij meteen aan de slag met praktische opdrachten en heerlijke recepten.

Hoe fijn zou het zijn als:

… je weet welke hormonen belangrijk zijn en welke hormonale problemen veel voorkomen bij vrouwen

… je inzicht hebt in de mogelijke oorzaken van jouw klachten

… je weet wat de grootste boosdoeners zijn voor jouw hormonale balans en waar jij op kunt gaan focussen

… je inspiratie hebt voor heerlijke en makkelijke gerechten en weet welke ingrediënten regelmatig nodig zijn voor een goede hormonale balans

Zou het je wellicht niet alleen inzicht en kennis geven, maar ook motivatie en focus om nu ECHT gezonder te gaan leven?

Hoe werkt de Hormoonboost Challenge?

De challenge duurt 10 dagen en start maandag 17 oktober. Elke dag krijg je een mail met 1 video, 1 opdracht en 1 dagmenu. Daarnaast is er een besloten Instagram account met extra motivatie, mogelijkheid tot het stellen van vragen, leuke winacties en een live coachsessie. Diverse hormonale disbalansen zoals oestrogeendominantie, insulineresistentie en schildklierproblemen komen kort aan bod, maar je leert vooral meer over de oorzaken van stemmingswisselingen, menstruatieproblemen, vermoeidheid en waarom het vaak niet lukt om (blijvend) af te vallen.

Hormonen

Je krijgt uitleg over de hormonen oestrogeen, progesteron, testosteron, schildklierhormoon, cortisol en insuline. Hoe worden ze gemaakt en hoe worden ze beïnvloed?

Klachten

Je leert meer over de klachten die ontstaan door een overbelast stress systeem, een disbalans in de menstruatiecyclus, ontregelde bloedsuiker of een trage schildklier.

Boosdoeners

Ontdek de grootste boosdoeners in voeding, leefstijl en mindset, zodat voor jou duidelijk wordt welke stappen je kunt zetten naar meer energie en minder klachten.

Wie is Miss Hormones?

Ik ben Martine, 33 jaar, diëtist en hormoontherapeut. Samen met mijn gezin woon ik tijdelijk in Alexandria, Virginia in USA. Er gaat geen week voorbij zonder friet en ja, dat past prima in mijn balans.

Alhoewel ik nu een fijne balans heb gevonden, is dat wel eens totaal anders geweest. In 2016 had ik een burn-out, kwam ik kilo’s aan en bleef ik daarna last houden van stemmingswisselingen, afvallen lukte niet, ik had weinig energie en zat niet lekker in mijn vel.

Ook na mijn zwangerschap in 2019 had ik veel last van mijn hormonen. Van symptomen van een snelle schildklier ging ik naar symptomen van een trage schildklier, met gewrichtsklachten, vermoeidheid, vocht vasthouden en eetbuiten als gevolg.

Ik ben me na jaren van klachten gaan verdiepen in hormonen, de menstruatiecyclus en ik heb diverse opleidingen gevolgd over de enorme invloed van voeding en leefstijl op je hormoonbalans. Toen ik al die kennis ging toepassen voelde ik me fitter, had ik meer zelfvertrouwen én veel minder klachten. Dat gun ik jou ook!

Veel vrouwen lopen lange tijd met klachten, omdat ze geen duidelijk advies of goed inzicht krijgen in de oorzaken hiervan. Met deze hormoonboost ga ik je de kennis en inzichten te geven waar ik zelf ook lange tijd naar op zoek was. Je bent van harte welkom!

10 dagen kennis, inspiratie, recepten en motivatie voor slechts 10 euro

✔︎ 10 video’s van ongeveer 10 minuten met uitleg over de belangrijkste hormonen en meest voorkomende hormonale disbalansen bij vrouwen

✔︎ 10 opdrachten om dagelijks een stapje te zetten naar een gezonder en gelukkiger leven

✔︎ 10 compleet uitgewerkte dagmenu’s met uitleg over de ingrediënten en waarom je hormonen hier blij van worden

Lees hier wat de deelnemers van de vorige hormoonboost editie zeggen:

De hormoonboost was een echte eye opener! Veel duidelijkheid gekregen over mijn klachten rondom de menstruatie. Ook geeft Martine erg duidelijk uitleg en veel tips hoe je icm de juiste voeding je hormonen meer in balans krijgt! Ik vind de hormoonboost een echte aanrader. Nu proberen alle tips in de praktijk te blijven toepassen.

Jannie, 37 jaar

In een kortetijd onwijs veel geleerd. Ik zit een stuk lekkerder in mijn vel! Super waardevolle informatie en makkelijk om toe te passen!

Lonneke, 32 jaar

Wat een fijne manier om bewust te worden van de grote rol die hormonen kunnen spelen. Door het weekmenu ben ik nu veel bewuster bezig met wat mijn lichaam nodig heeft. Vooral de variatie is erg fijn, en blijf ik toepassen.Martine geeft veel tips waardoor ik me veel zekerder voel in dit proces

Liesan, 34 jaar

Super fijne uitleg. Je hebt een prettige stem om naar te luisteren en ook ingewikkelde dingen kan je simpel uitleggen dat is serieus knap! Mijn belangrijkste inzicht was dat eten echt zoveel invloed op je stemming heeft eigenlijk en ook dat stress zo slecht is. Dat weet je natuurlijk wel maar als het zo duidelijk word uitgelegd weet je ook waarom het zo slecht is. Ben echt blij dat ik deze 10daagse heb gevolgd!

Leonie, 31 jaar

Twijfel je nog of het iets voor jou is?

Download dan mijn gratis hormonale klachten analyse en vul deze in. Heb je bij 1 of meerdere hormonen wel meer dan 3 vinkjes gezet en wil je daar graag meer over weten, dan is deze challenge zeker iets voor jou!